Zsombi

Gyetvai Zsombor életének első lépései, avagy körültekintés Szécsény Bajcsy 6-ban mostanság. :)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Indafotó képek

A virslikutya hadat üzen a birodalomba érkezőknek!

2010.01.03. 16:10 :: geryboy

Sok-sok minden történik velünk. És ezt miért nem írom le nektek gyakrabban? A válasz eccerű, (eccerű=egyszerű, csak így jobban teccik, szeretek helytelenül írni, komolyan!). Lusta dög vagyok. Amennyiben lehet mentegetőzni ez ügyben, akkor kérem elnézni az elfoglalt apukák nevében restségemet.

De a lényeg, a Zsivány.

Olyan nagy már, hogy el sem hiszem, és ahogy nő, azzal arányosan rafinált-odik is.

Nos, ha eljössz hozzánk valamikor, mert szeretjük a látogatókat ám (főleg ha kezet is mosnak, meg a cipőjüket is leveszik mielőtt belépnek a birodalomba, persze azt sejtem, hogy ez nálad is alap).

Te is megtapasztalhatod a rafinériumokat, nem kell meglepődni azon, hogy a gyermek kinyitja majd neked az előszoba ajtót. Nem csak viszintesen mászik már, hanem függőlegesen is. Igen, felmászik az üveg kazettákra, ránt egyet az ajtón, és már nyitja is a jobb kezével. Ja! tévedtem, nem biztos hogy mászik, sőtt! sokkal inkább oda szalad! (és ez nem vicc képes rá!) Soxor megnyalja az üveget is előtte vagyis odanyomja az arcát meg a turcsi orrát, és vicsit az újonnan érkezőknek. Mindenkit szeret aki hozzá jön, nagy bizalma van feléjük. Akit nagyon szeret, azt picit meg is szokta harapni szereteből. Akit meg nagyon-nagyon szeret azt kékre harapja, anya & apa (és a látható nyomok) tanusíthatják.

Kukac Teca, a felhúzható zenélők, és a rágcsi már a multé! Mosógép és minden része, telefontöltő, (legjobb ha be is van dugva a falba) vagy 1-1,5 m bármilyen szinű, és vastagságú vezeték, drót, konektorok, kapcsolók, kilincsek, fogók, ezekkel játszik szorgalommal a "virsli kutya". 7 erős foggal, alkalmas és parti képes "blankoló" (blankolás: villanyszerelési nyelvben, kábel héj csupaszítást jelent). Ja a porszívó lemaradt a listáról, igaz azzal nem játszik annyit, csak megy utána és utánozza a hangját, ha meglátod ezekkel a cuccokkal mit művel, bepisilsz.

Apropó pisi, imádja a pelenkacserét! ha jössz kipróbálhatod Te is! Akinek sikerül 30 percen belül tisztába-tennie, 1000 Ft üti a markát! Nem hagyja, de tuti hogy menekül, annyira izgága attól fél, hogy a pelenkázás ideje alatt a világ hirtelen megváltozik és ő mindenről lemarad. Este-felé, pufival (sós extrudált kukoricapehely) a kézben járkálva, a kanapé és a mosógép közötti (kb 30m oda-vissza út) távolságon ellenőrzi az eseményeket. Nagy segítség a szennyes ruhák, és a tisztaruhák válogatásánál is Zsombi, majd ezt is nézd meg ezen is bepisilsz a nevetéstől. A fürdetés óriási móka, a kis nyuszkaveréb a hálóból szalad a fürdőkádhoz amint meghallja, hogy zubog a víz. A kádban nincs egy perc megállás sem. Ül, áll, fekszik, hasal, kúszik, meg minden. Meg akarja fogni mindenáron a folyó vizet nagyon szereti, próbálta már megharapni is. Még nem jött rá: a víz ígyis-úgyis kiszalad a kezéből.

Mégis a legszebb, és egyben a legmókásabb pillanat: a cumiról-cicire váltás! Igaz ezt már nem láthatod, ez az alvás előtt zajlik. Ez a csere úgy megy ,hogy megragadja a szájában a cumit, és óriási lendülettel dobja amilyen messzire csak birja, és koppan a laminálton a kisvakondos, ezen meg mi pisilünk be!

Béke! Zsombi & Timike, & copiright: Geryboy

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zsombika.blog.hu/api/trackback/id/tr661642074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lackó-malackó 2010.01.13. 22:22:24

Vacsora

Jó volt együtt enni Zsomborral. Geryvel apró kiflidarabokat tettünk a tálcára, miközben Zsombi az ölemben ült. Apró kezével a falatkák felé nyúlt, aztán mutató és nagyujjával megfogta, majd a szájához emelte, és megette. Látni azt, hogy egy kisgyermek ilyen finom mozgásokra képes csodás dolog. Ezt nemcsak úgy mondom, tényleg csodás!

Később játék közben beütötte a kobakját. Gugolásból állt fel és a konyhaszekrény egy alsó élébe, úgy böcsületesen, lendületből a feje búbját csapta. A szívem szorult össze. Remélem nem lesz baja (, mármint a bucijának )!

Aztán játszottunk. Útvonal: kandalló - fürdöszoba - kamra - nagyszoba - nappali de vagy ötször. Nincs megállás. Timike, itt most csukd be a szemed úgy olvass tovább! Korom, víz, sáros krumpli a legjobb játékok. De tényleg, HATAAMASRA, NAGYON!

Aztán apa utánozta a vakondot, tudjátok, úgy négykézláb. Zsombi pedig odabújt a nyakához szeretetből. Ja de nehogy ám azt higgye valaki, hogy az étel az bárkitől jó! Nem, nem! Csak anya áldott, simogató kezéből az igazi!

Így zajlott a mai vacsorám. Hála Istennek! Thanks god!

geryboy 2010.01.14. 08:55:47

@lackó-malackó:

Piros Fehér Zöld, Szent a béka!

Sok-sok szeretet, boldogság veszi körül családunkat. Örülök, hogy egy csipet ebből most neked is jutott.
Jó volt hogy ott voltál, ha jössz az sokat segít.

béke! A Virslikutya kommandó világszervezetének nevében: " a kis vakond"
süti beállítások módosítása